2019-05-09 17:57:45

Mladi volonteri crtaju za Noinu arku

Noina arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, u subotu 4.5. održala je manifestaciju Dan bez kaveza.

Svi posjetitelji Dana bez kaveza imali su priliku upoznati pse o kojima skrbi prihvatilište, izvesti ih iz kaveza, podružiti se s njima i prošetati ih. Prihvatilište Noine arke u Dumovcu trenutno skrbi za oko 60 napuštenih životinja. Neke od njih tamo su cijeli svoj život. Kavezi su njihov jedini dom. Iako se radnici prihvatilišta i volonteri svakodnevno brinu o njima, hrane ih, čiste i izvode u šetnju, oni na kraju dana opet ostaju sami u svojim kavezima. Cilj Dana bez kaveza je dodatno osvijestiti javnost o posljedicama nebrige o životinjama, promovirati volontiranje i naravno – pronaći dom napuštenim životinjama.

Učenici 1.c razreda naše Škole odlučili su se odazvati i doprinijeti manifestaciji. Izradili su crteže pasa, koji su zatim bili izloženi na štandu u prihvatilištu. Možete ih pregledati ovdje.

Ako ovo čitate, niste bili u mogućnosti obići prihvatilište prošli vikend, a željeli biste sudjelovati, slična se akcija odvija i ovu subotu. Organizator je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u suradnji s udrugom Noina arka. Akcija se zove Udomljavanje je fora i održat će se u subotu 11. svibnja od 10 do 18 sati. Tom prilikom možete posjetiti i azil Noina arka, budući da su Gradski azil i Noina arka susjedi!


Osnovna škola Vrbani