2019-06-09 21:23:22

Projekt Olimpijske priče

I ove smo godine u našoj Školi proveli projekt Olimpijske priče, književno-sporstku manifestaciju u okviru koje učenici šestaši koji se aktivno bave nekim sportom svoj sport predstavljaju učenicima drugih razreda. Susret se održao prošli tjedan, kada smo obilježili i Dan sporta, tako da je cijeli tjedan bio u znaku tjelesne aktivnosti.

U projekt je bilo uključeno tridesetak šestaša sportaša, koji su predstavili nogomet, rukomet, odbojku, biciklizam, golf, hokej na travi, košarku, ples, plivanje, gimnastiku. Mnogi su se od njih obukli u dresove, donijeli kacige, štitnike, peraje, lopte, štapove, medalje, fotografije, isječke iz novina... Drugašići su imali puno pitanja, jedva čekali primiti koji rekvizit, a neki su se od njih i okušali u demonstraciji pojedinih sportova.

Tokom susreta smo naravno i čitali, i to šestaši drugašićima. Škola je dobila nekoliko kompleta serijala slikovnica Olimpijske priče, koji predstavljaju životne priče o uspjesima osmero sportaša olimpijaca. Iz svake smo slikovnice pročitali ulomak, a zatim slikovnice poslali s malenima u razrede, kako bi drugašići mogli pročitati cijelu priču.

Sve u svemu, tokom susreta bilo nam je zabavno i aktivno, i lijepo nas je pripremio i zagrijao za Sportski dan!


Osnovna škola Vrbani