2019-06-12 10:09:00

Projekt Čitamo mi, u obitelji svi

Ovogodišnji učenici trećih i četvrtih razreda su, baš kao već pet generacija prije njih, u drugom polugodištu kući na tjedan dana nosili knjižnične naprtnjače i na taj se način uključili u projekt Čitamo mi, u obitelji svi.

U današnje vrijeme kada je sve teže odvojiti se od ekrana razne vrste i posvetiti čitanju knjiga, a posebno čitanju iz užitka, ovim se projektom kod učenika nastoji pobuditi interes upravo za takav oblik provođenja slobodnog vremena. Svaki zainteresirani učenik trećih te učenici četvrtih razreda koji odluče sudjelovati drugu godinu za redom, u obitelj na tjedan dana nosi ruksak sa po sedam knjiga, za svakog člana obitelji ponešto!

I ove smo godine s veseljem svakog tjedna dočekivali knjižnične naprtnjaču, slušali dojam učenika kod kojeg je naptrnjača boravila, te birali sljedećeg učenika koji će je povesti u novi privremeni dom. Kako nam je stigao kraj školske godine i naprtnjače završile svoja putovanja, sve ove knjige (slika u prilogu klikom na gumb opširnije) ostaju u školskoj knjižnici , a nove se godine projekt nastavlja s novim naslovima!


Osnovna škola Vrbani